martes, 10 de febrero de 2015

Avanç cartell de bous per al mes de maig.

Almassora obrirà la fira taurina de Santa Quitèria amb un tancament de Gerardo Ortega


Almassora tindrà tancament al maig. La patrona Santa Quitèria, que des d'octubre de 2006 fa un pacte amb Sant Fermí per a protegir als corredors, desplegarà el seu manto roig en la matinal del dissabte 16 de maig coincidint amb l'inici de la carrera de salvatges. L'esdeveniment obrirà la setmana taurina que la localitat desenrotllarà fins al dissabte 23. 

La confirmació de la celebració d'un tancament les pròximes festes es fa pública al mateix temps que l'adquisició dels sis exemplars de la ramaderia Gerardo Ortega que correran pels carrers Sant Joaquim, Colom i Sant Vicent -coneguda com L'Estafeta d'Almassora- fins a desembocar en la zona de 'El Portal'. Així, els patrocinadors van ressenyar el dissabte un lot de bous del ferro onubense, en el que hi ha posades moltes expectatives, després de visitar un ordier de la província.

PENYES I AJUNTAMENT // Els bous de Gerardo que prendran part en la carrera seran finançats per cinc penyes o grups de penyes, als que se sumarà el banyat que cada any patrocina l'Ajuntament d'Almassora en qualitat de 'Bou del Poble'. En concret, aportaran els seus bous les penyes El Porrat; Santa Quitèria i Amigues del Bou; Barrilet, Penjats, Gavell, Retiro, Discòrdia i La Turba; Sant Fermí, Maracay i T'Empujen; i l'ACT Aficionades Taurines d'Almassora. 

La celebració d'un tancament no alterarà, no obstant això, el nombre de salvatges que s'exhibiran durant la fira de Santa Quitèria, que en la present edició ascendixen a un total de 18. Els sis bous de Gerardo Ortega que obriran fira seran exhibits en diferents vesprades taurines i embolats posteriorment. Cal assenyalar, en este sentit, que en les festes de maig es podran dur a terme 17 embolades, per la qual cosa un bou tan sols serà torejat a la vesprada. La programació taurina es completarà amb les entrades i proves de vaquetes matinals.


No hay comentarios: