viernes, 7 de septiembre de 2012

Hui dia gran a Puçol.

7 de setembre: tradicional dia de bous a Puçol

Un tancament matinal amb guanyat de Machancoses, seguit sera desencaixonat Dinamiter, un bou de la divisa de salamanca de la ramaderia El Pilar, que està en Tamares (Salamanca), obrin el dia gran del bou a Puçol, el 7 de setembre.

Bou d'El Pilar

A la vesprada, baixada de calaixos a les 16.30 hores, mitja hora abans d'allò més habitual, per a televisar.

 A les 18.10 hores la primera de les quatre desencaixonades, amb dos televisions emetent en directe. Ja a la nit, cinc embolades, incloent una de calaix a pilar. Sis bous salvatges són els encarregats de mantindre el nivell de prestigi adquirit en estos últims anys pel 7 de setembre. Ja al matí, després del tancament serà desencaixonat Dinamiter, un bou de la divisa de salamanca de la ramaderia El Pilar, que està en Tamares (Salamanca).

A la vesprada, seran quatre els bous desencaixonats des del lloc habitual: els pertanyents a les ramaderies de Valdefresno, de Tabera de Abajo (Salamanca) ; Montalvo, de Matilla de los Caños (Salamanca) ; Peñajara, de Fuente del Arco (Badajoz) i El Ventorrillo, de Los Yebenes (Toledo) .


Bou de Valdefresno
Bou de Montalvo
 Bou d'El Ventorrillo
Bou de Peñajara


 A la nit, a més d'estos quatre bous, serà embolat un altre de la ramaderia Torrenueva, d'Abellar Vell (Madrid) . Tot això a partir de la mitjanit. Una novetat cal ressaltar en l'entorn del 7 de setembre, més enllà de les caps concretes encarregades de recórrer el nucli antic de la població: l'avanç de la baixada de calaixos a les 4.30 de la vesprada, mitja hora abans d'allò més habitual.



'Si comença la baixada a les cinc, com és tradicional, hi ha a penes una hora per a una festa que convoca molts aficionats, perquè la baixada de calaixos és també la desfilada de les penyes. D'ací que comencem mitja hora abans amb el llançament d'aigua i la música en l'avinguda València, la qual cosa permet disfrutar a tots amb calma d'esta gran festa de les peñas', apunta el regidor d'assumptes taurins, Salva Almenara. Este avanç de la baixada de penyes i calaixos permet respectar la puntualitat de les desencaixonades, que comencen poc després de les 6 de la vesprada i enguany, una vegada més, se sol·licita la màxima col·laboració dels assistents, ja que la primera desencaixonada serà emesa en directe per Canal 9, en el programa En Connexió, i també per l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol a través de la seua pàgina web www.tvpuçol.es.
 
'Estamos treballant perquè les forces de seguretat, la comissió i els assistents organitzen les seues activitats de cara a què la primera desencaixonada s'emeta en directe en dos televisions exactament a les sis i deu de la vesprada. A vegades el directe és així d'exigent, però l'esforç val la pena perquè tota la Comunitat Valenciana podrà disfrutar del 7 de setembre en directe i això és important per a promocionar el nostre dia més important a nivell taurino', conclou el regidor.
 
Com sempre, s'espera que la població de Puçol es multiplique al llarg d'un dia en què l'extens recorregut reservat per als bous al carrer, pràcticament el nucli antic íntegre, permet que els aficionats i els corredors tinguen espai per a desembolicar-se, però també que moltes famílies es reunisquen a casa d'un dels seus membres a disfrutar de la festa, l'ambient, la gastronomia i, per descomptat, la televisió en directe.

No hay comentarios: