domingo, 16 de septiembre de 2012

Cartell de bous a Les Alqueries:  Les Alqueries exhibirà 14 bous durant les festes patronals d'Octubre.

Les Alqueries


Les festes patronals d'Octubre a Les Alqueries comptaran enguany amb 14 bous, a pesar que el pressupost que l'Ajuntament compte per a les festes ha reduït un 21%.

L'edil de Festes, Javier Muñoz, va assegurar que a pesar de reduir el pressupost, 'se manté el programa i inclús alguna orquestra más'. La justificació que es torejarà el mateix nombre de caps que en exercicis anteriors és que 'las penyes vénen a comunicar que 'patrocinan un bou, però cap a patrocinar una orquesta'.

El dissabte 6 d'Octubre arrancaran els actes taurins amb les ramaderies d'Hros. de Celestino Cuadri, i l'exemplar que presenta la penya Tots els dies bous, del ferro d'Antonio Ordoñez.

El dilluns 8, es repetirà la tradició del bou en corda, que 'ha tingut tanta acceptació entre els veïns de Les Alqueries i poblacions de la contornada i que suposa una autèntica festa en el municipio'. A continuació, es presentarà un bou de la ramaderia de Luis Terròn, i la penya Guarisme 7, soltarà un sagaç de Pascual Altava.

El 9 d'Octubre, a les dotze del migdia, tindrà lloc el tradicional tancament de bous salvatges. En esta ocasió correran caps de Rodríguez d'Arce. A continuació es torejarà un bou, però es manté el dia de l'Associació de Penyes per al dijous amb la resta dels animals.

El dimarts a la vesprada serà el moment del bou de la ramaderia de Conde de la Corte, i la penya El Torico presentarà un banyat del ferro d'Aldeaquemada. A la nit, s'embolaran estos dos exemplars, i un altre de la ramaderia de Samuel Flores, patrocinat per un aficionat taurí.

El dijous 11, Dia dels penyes, se soltaran els bous del tancament i a la nit es realitzarà una altra exhibició d'emboladores, a tenor de l'èxit del passat any. A més, es manté la tradició esmorzar amb jònegues a les huit del matí.

L'últim dia dels actes taurins se celebrarà un tancament infantil, i el que s'ha convertit en habitual tancament per a les dones. L'Ajuntament posarà el passador final als actes taurins amb un banyat de la ramaderia de Maria Agustina López Flores i un altre de Hnos. Lozano Alcurrucen.

Javier Muñoz que complix estes festes nou anys com a regidor de Festes, i deu organitzat els festejos va assegurar que 'creo que és el millor any quant a noms de ramaderies i cartel', i va agrair a les penyes i a l'associació de penyes per la col·laboració en les festes, i el tancament. A més, l'edil va ressaltar el treball de l'Asociació Cultural Fem Festa pot potenciar el bou en corda.

Finalment, Muñoz va destacar la defensa del bou al carrer com a Patrimoni Cultural Immaterial. 'Es una manera de defendre la festa, i seguirem perquè més pobles se sumixen a la iniciativa'.

L'edil de festes va explicar que 'no és fàcil oferir esta qualitat d'espectacles com el festival taurins, els 14 bous, un bou en corda i el tancament en una població de només 4.500 habitantes'. I és que, va afegir, 'en poblacions veïnes, hi ha pocs municipis, només els més grans, junt amb Les Alqueries que han aconseguit mantindre el tancament de bous salvatges, i això és un èxit per a nosotros'.

La ramaderia de Conde de la Corte 'tiene molt bona presentación', encara que Muñoz va reconéixer que 'el que més ens agrada és el banyat de Alcurrucén, ramaderia que 'el any passat ja va funcionar molt bien'. D'altra banda, el ferro de Luis Terròn 'es impresionante', encara que Muñoz veu preocupant el transport de l'animal pel cap que presenta i que va ser motiu de descart d'una plaça de primera. 'Es una ramaderia.

No hay comentarios: