jueves, 23 de febrero de 2012

Per fi, ja era hora tindre alguna notícia bona per als aficionats al bous al carrer. Segons va anunciar anit el President de la Generalitat Alberto Fabra en una entrega de premis i publica hui el DOGV.


"Els bous ja són BIC a la Comunitat Valenciana"




El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica hui la declaració de Bé d'Interés Cultural dels bous en esta comunitat per a defendre tant les corregudes de bous com els espectacles populars de 'bous al carrer'. El Conseller de Governació Serafín Castellano va ser qui va posar en marxa esta mesura al març de 2010 i que s'ha fet efectiva quasi dos anys després.
Va ser el propi President de la Generalitat Alberto Fabra qui va anunciar anit en exclusiva esta declaració, en l'entrega d'un guardó que reconeixia la trajectòria del matador de bous Vicente Barrera, a càrrec del programa 'Patio de Cuadrillas', dirigit per Carlos Bueno i que s'emet en Punt Ràdio. Fabra va assegurar en la seua intervenció que 'no s'entendria la nostra història, el nostre present i el nostre futur si no estiguera vinculat al món dels bous. Hi ha una gran tradició en la nostra tierra'. A més, ha afegit que esta declaració suposa 'el primer pas d'una nova etapa per a la tauromàquia d'esta regió perquè la festa dels bous forme part del nostre patrimoni cultural per a siempre.
Entre altres coses, el DOGV assegura que en el dit acord es manifesta que, 'la festa dels bous està considerada com la festa nacional per antonomàsia, basant-se en la gran tradició i afició que existix a Espanya, i que en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, la festa dels bous, en qualsevol de les seues modalitats, festejos taurins tradicionals «bous al carrer», o bé les corregudes de bous, han adquirit un gran arrelament al llarg dels segles. En este sentit, el Consell sempre s'ha proclamat defensor de les tradicions i la cultura valenciana i, en conseqüència, ha adoptat les mesures necessàries per a garantir la conservació de les mateixes.


No hay comentarios: